Waarderingskaderkwartet


Op een speelse manier in kaart brengen hoe de eigen kwaliteitszorg en het waarderingskader samenhangen.

Samenvatting

Het kwartetspel bevat per Inspectiestandaard vier elementen van de kwaliteitszorg binnen Yuverta. Het spel legt de verbinding tussen de dagelijkse kwaliteitszorg binnen de instelling en de kaders die de Inspectie van het Onderwijs hanteert. Het geeft gelegenheid om het gesprek over kwaliteitszorg aan te gaan. Het is dus geen complete schets van de kwaliteitszorg. Daarnaast wordt het spel natuurlijk gespeeld om het plezier – een niet te onderschatten onderdeel van onze kwaliteitscultuur.

Het kwartetspel is niet zomaar over te nemen voor gebruik in verschillende instellingen, aangezien elke instelling een eigen kwaliteitszorg en eigen taal daarvoor heeft. Dit is dus geen kant-en-klaar instrument maar meer een DIY-idee.

Voor kleine oplages kwartetspellen zijn online verschillende commerciële drukkers te vinden. Voor grotere oplages (bij Yuverta nu 100) kun je gebruik maken van de kanalen die daarvoor in jouw instelling ingericht zijn.

Aangezien het waarderingskader 14 standaarden bevat zijn er 14 kwartetten. Door het spel op te splitsen kunnen er eventueel twee groepen gelijktijdig mee spelen.

Facilitering
Het kwartetspel moet passen bij de instelling, dus de belangrijkste facilitering is het creëren van het spel. Dit vraagt wat tijd in het opstellen en vormgeven van de kwartetten en in het bestellen van een gedrukt spel.